Každý zamestnávateľ na Slovensku je povinný zabezpečovať pre svojich zamestnancov vo všetkých zmenách stravovanie. Povinnosť mu vyplýva zo Zákonníka práce (zákon č. 311/2001 Z. z.). Podľa neho musí stravovanie zodpovedať zásadám správnej výživy, byť dostupné priamo na pracovisku alebo v jeho blízkosti.

Kto má nárok na poskytnutie stravy
zamestnanec, ktorý v rámci pracovnej zmeny vykonáva prácu viac ako štyri hodiny,
ak pracovná zmena trvá viac ako 11 hodín, zamestnávateľ môže zabezpečiť poskytnutie ďalšieho teplého hlavného jedla.

Komu nemusí zamestnávateľ Čítaj viac

Celý článok si môžeš prečítať na: http://podnikam.webnoviny.sk/stravovanie-zamestnancov-narok-formy-prispevku-od-zamestnavatela/